Global Podd 99. Varför blev du aktivist?


Foto: Gayatri Malhotra/Unsplash.

Parul Sharma och Nuri Kino är båda stridbara personer som ständigt är i gång med nya insamlingsprojekt. Vad är det som driver dem? Hur gör de för att orka fortsätta? Hur ser de på den byråkrati som alltmer styr vårt globala engagemang?

I Sverige hyllar vi gärna hjältar som Raoul Wallenberg och Harald Edelstam, men om någon idag bryter mot reglerna rynkar utrikesbyråkratin på näsan – och i värsta fall dras pengarna in. 

Byråkratin behöver lugn och ro. Också när den är till för att hjälpa. Eller som Parul Sharma säger i Global Podd:

– Jag har sett vad byråkratin gör med det frivilliga engagemanget!

I avsnitt 99 av Global Podd pratar vi medmänsklighet, juridik, desperata flyktingar, fina FN-konferenser och aktivism med Nuri Kino, grundare av A Demand for Action och Parul Sharma, människorättsjurist med också volontär och insamlare.

Nuri Kino och Parul Sharma

Vad tycker de om de höga chefslönerna i biståndsbranschen? Finns det någon motsättning mellan att hjälpa enskilda och arbeta för långsiktiga förändringar? Vem har rätt att kalla sig journalist och hur ska man tänka för att komma bort från sitt dåliga samvete?

– Bara gör något! Säger Parul Sharma.

Och Nuri Kino säger:

– Jag är övertygad om att precis alla på ett eller annat sätt kan bidra till att göra världen till en bättre plats.

Programledare: David Isaksson

LYSSNA PÅ APPLE PODCASTS HÄR

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.