Global Podd 100. Världen är kul – trots allt!


Burna Boy i Global Podd 100

Coola beats, finkade presidenter och provokativa middagar – i avsnitt 100 av Global Podd utmanar vi dina fördomar om några av världens knepigaste länder. Häng med till Libanon, Honduras och Nigeria – tre länder du trodde att du visste allt om!

Global Podd fyller 100 och vi bjuder på tre roliga och inspirerade spaningar från länder som annars bara bjuder på problem och elände. Vi analyserar den arabiska versionen av filmen Perfect Stranger som alla i Mellanöstern älskar – eller hatar – och som bryter mot de fördomar som många har om hur det är att leva i Egypten eller Libanon.

I Honduras firar människor på gatorna att rättvisa äntligen kan råda sedan USA begärt att den förre presidenten – som satt vid makten fram till den 27:e januari 2022 – utlämnas för narkotikabrott.

Och från Nigeria kommer artisterna Burna Boy och WizKid – afrobeats slår stort och visar att Nigeria är långt mer än bara korruption och Boko Harams terror.

Häng med och låt dig överraskas av det som händer i tre länder med garanterat dåligt rykte!

Medverkande:

  • Rouba El Helou, lärare vid Notre Dame-universitetet i Beirut.
  • Joan Sauzo, journalist i Honduras huvudstad Tegucigalpa.
  • Mike Yangstar, DJ och klubbskapare i Stockholm.

Programledare:

Ylva Bergman och David Isaksson

Burna Boy på Madison Square Garden
Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.