Kina och vårt ansvar: Välkommen på seminarium 14/4 9.30-10.45


Global Bar Magazine är glada över att få medverka i arrangemanget kring detta viktiga seminarium om Kina och företagens ansvar som organiseras av CSR Sweden. Seminariet äger rum den 14/4 9.30-10.45 och kommer att sändas live på vår Facebooksida.

Kina är en av Sveriges största handelspartners där mycket av Sveriges produktion, inköp och upphandling ligger. Svenska företag och upphandlande myndigheter förbjuder alla former av tvångsarbete. Den kinesiska regeringen har under många år kritiserats för sitt sätt att behandla den muslimska minoriteten, uigurer i provinsen Xinjiang. En rad rapporter visar på hur uigurer placerats i så kallade om­ skolningsläger, som i praktiken är fångläger för oliktänkande. Många rapporter nämner även att en rad kinesiska och utländska storföretag anklagas för att direkt eller indirekt utnyttjat uigurerna i tvångsarbete. Svenska inköp och upphandlingar är också drabbade av detta.

Under panelsamtalet kommer följande frågor att behandlas:

  1. Vad gäller för svenska företag i en situation där bekräftat tvångsarbete förekommer?
  2.  Vad gäller för svenska upphandlare och upphandlande myndigheter?
  3. Vilka svar behövs från Sveriges regering?
  4. Kan OECD bli en påtryckare gentemot Kina, givet den enorma upphandlingen som sker från OECDs medlemsländer? 
  5. Finns det ett barnrättsperspektiv i detta? 8–10 miljoner uigurer diskrimineras, trakasseras och används i tvångs­ arbete, var är deras barn? Hur försäkras de uiguriska barnens rättigheter.

Deltagare:
Annika Ramsköld 
— hållbarhetschef, Vattenfall.
Kristin Tallbo — hållbarhetsstrateg SKL Kommentus Inköpscentral.
Nijat Turghun — ordförande i Uiguriska Utbildningsförening.
Pauline Göthberg — Nationell samordnare, enhetschef, Regionernas nationella kansli för hållbar upphandling.
Samtalsledare: Parul Sharma, CSR Sweden.

Anmäl dig på info@csrsweden.se

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.