”Jag kan inte andas!” Salvadoransk kvinna dödad av polis i Mexiko


Bild från Twiter.

Victoria Salazar, flykting från El Salvador, dödades av polisen i den mexikanska staden Tulum på samma sätt som George Floyd i USA. En videofilm visar hur en kvinnlig polis satte knät mot hennes hals.

En video som fått stor spridning visar hur  36-åriga Victoria Salazar som flytt från  El Salvador och som enligt medieuppgifter har uppehållstillstånd i Mexiko sedan tre år tillbaka och som lever där med sina barn, får sin nacke bruten av en kvinnlig polis. Nu förbereds ett åtal för mord mot de fyra poliserna.

Mexikos president Andres Manuel Lopez Obrador är upp rörd över det som skett och lovar att de polisen som är ansvariga för övergreppet ska ställas inför rätta. Men händelsen visar med tydlighet på det omfattande våld som flyktingar från Centralamerika utsätts för i Mexiko.

El Salvadors president har också krävt att lagen strängaste straff ska tillämpas mot de ansvariga poliserna.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.