”Trump besegrar Covid-19”. Nu som medalj!


Nu kan du köpa jubileumsmyntet från den dag då Trump besegrade Covid-19. Jo, det verkar faktiskt vara sant!

Gillar du udda souvenirer, gärna av det lite bisarra slaget? Då är detta definitivt något för dig. Vita husets presentshop har nämligen tagit fram ett särskilt jubileumsmynt för att fira att president Trump besegrat Covid-19! Ja, vi trodde faktiskt att det var ett skämt, eller något som egentligen hör hemma i Nordkorea, kanske som ett komplement till klassikern Kim Jong Un looking at things, men det är faktiskt helt igenom sanning. I det ögonblick han fick höra nyheten erkände sig vår satirtecknare Jonas Tapper besegrad: ”Sånt här gör mig fullständigt överflödig. Har de hämtat copywritern direkt från Nordkorea?”

Nu är det faktiskt inte Vita Husets som officiellt säljer myntet, skriver flera medier, utan ett privat initiativ. Fast om detta nu stämmer så har shoppen funnits sedan 1946 och är faktiskt inhyst i Vita huset – enligt egen uppgift, ska man kanske tillägga. Så här beskriver den hur det hela började:

”The roots of the White House Gift Shop began in 1946 when Secret Service / White House Police Officer Leslie Coffelt died while defending President Harry S. Truman from an assasination attempt outside of Blair House. Moved by the heroic and selfless actions of Officer Coffelt, President Truman issued a permanent presidential memorandum creating what soon became the only original White House Gift Shop in history – this gift shop.”

Och dessutom – den som vill känna sig Obama-nostalgisk kan också hitta ett och annat att shoppa loss på.

Myntet kostar för övrigt 100 dollar och då ingår frakt – bara en sån sak!

Redaktionen

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.