IM-priset till Kent Wisti


Kent Wisti. Foto: IM

Prästen och den underfundiga tecknaren Ken Wisti får årets IM-pris. Priset är instiftat till minne av IMs grundare Britta Holmström och ges årligen till någon som gjort viktiga medmänskliga insatser och/eller har väckt opinion mot våld, förtryck, rasism eller orättvisor. I år var priset på 50 000 kronor. Pristagaren fick också ett armband gjort i Humanium Metal, IMs fredsmetall som görs av nedsmälta illegala vapen.

Så här lyder motiveringen:
​IM-priset 2020 går till en orädd och kritisk samhällsbetraktare som med humanismen som ledstjärna fångar och ifrågasätter dagsaktuella händelser. Han formulerar sig med skärpa mot rasism och intolerans och får oss att både skratta och sätta skrattet i halsen. 
​Precis som IMs grundare Britta Holmström väcker han opinion för medmänsklighet i en tid det verkligen behövs. 

Här hittar du flera teckningar av Kent Wisti

Läs mer om priset här

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.