IM-priset till Kent Wisti


Kent Wisti. Foto: IM

Prästen och den underfundiga tecknaren Ken Wisti får årets IM-pris. Priset är instiftat till minne av IMs grundare Britta Holmström och ges årligen till någon som gjort viktiga medmänskliga insatser och/eller har väckt opinion mot våld, förtryck, rasism eller orättvisor. I år var priset på 50 000 kronor. Pristagaren fick också ett armband gjort i Humanium Metal, IMs fredsmetall som görs av nedsmälta illegala vapen.

Så här lyder motiveringen:
​IM-priset 2020 går till en orädd och kritisk samhällsbetraktare som med humanismen som ledstjärna fångar och ifrågasätter dagsaktuella händelser. Han formulerar sig med skärpa mot rasism och intolerans och får oss att både skratta och sätta skrattet i halsen. 
​Precis som IMs grundare Britta Holmström väcker han opinion för medmänsklighet i en tid det verkligen behövs. 

Här hittar du flera teckningar av Kent Wisti

Läs mer om priset här

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.