Covid-19 har nått flyktingarna på Lesbos


De första corona- falllen har nu rapporterats från lägret Moria på den grekiska ön Lesbos, rapporterar den norska organisationen Aegean Boat Report samt flera nyhetsmedier

Det ska röra sig om en 40-årig man som testat positivt och lägret är nu satt under karantän i fjorton dagar alltmedan smittspårning pågår.

Moria är Europas största flyktingläger där ca 13 000 personer lever  trångt under svåra sanitära förhållanden, något som knappast kommer att göra smittspårningen enklare. Karantän innebär också att polisens bevakning av lägret kommer att förstärkas, något som sannolikt kommer att bli svårt aefters om många lever utanför stängslet vilket också är fullt av hål, konstaterar Aegean Boat Report på sin Facebooksida.

Redaktionen

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.