Resan till landet där jag föddes #resedrömmar


Simon Tocclo - äntligen hemma i Liberia.

Jag har alltid älskat att vara på väg. Flygplatser, tågstationer, busshangarer är platser som fyller mig med energi – de är början på ett äventyr! Jag började resa själv redan som 17-åring med en kompis till Barbados och Tobago och har sedan dess hunnit avverka drygt 30 länder. Men ingen resa har varit så speciell som återkomsten till mitt födelseland Liberia och återföreningen med min biologiska familj. Att addera fem helsyskon, fem halvsyskon, fler kusiner än jag kan räkna var det en hel del att ta in.

Syskon, kusiner, syskonbarn – en helt ny värld öppnade sig!.

Sedan den första resan till Liberia 2013 har det hunnit bli ytterligare över 16 resor, jag har avslutat ett pilotprojekt i samarbete med Sweden Partnerships med fokus på Powerbank-batterier och stärkandet av kvinnors egenmakt i min by 4houses i utkanten av staden Buchanan. Och jag gjorde fotoutställningen ”The Journey ” i samarbete med Svenska ambassaden, en utställning som bland annat besöktes av ministrar, ambassadörer, diplomater och Liberias vicepresident.

Sen kom Corona och världen stängde ner. Alla planer som lades i december 2019 är satta på paus, himlen är blå och inga flygplan i skyn. Det är då man får resa i sinnet. Bläddra bland bilder och minnas tillbaka, minnas stränderna, maten, solen, djungeln och framförallt flygplatserna. Jag längtar tills jag åter sitter i en taxi på väg mot Arlanda.

Simon Tocclo är entreprenör och musikproducent.

Lyssna på Simon i P3 dokumentär 

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.