En spinnande katt


Tro det eller ej, men för mig känns det faktiskt ganska avslappnande att för första gången på många år inte vara på väg någonstans. Som en som reser i arbetet (och gillar det) hade jag inte väntat mig det. Men självklart kommer det stunder då reslusten gör sig påmind.

Just nu handlar mina #resedrömmar inte så mycket om destinationen. Våren har ju nått Sverige och det är rätt härligt att vara här just nu. Det jag drömmer om är därför snarare själva processen att resa; pirret i magen inför avfärd, rullväskans hjul som vibrerar mot flygplatsgolvet likt en spinnande katt, en gin tonic i plastglas, och så vidare.

Och så lugnet som infinner sig under alla timmar av väntan, när man väl gått på planet, tåget, färjan eller vad det nu är, och inte kommer därifrån förrän man är framme.

Axel Kronholm

Frilansjournalist, specialiserad på Myanmar, fast i Göteborg

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.