En spinnande katt


Tro det eller ej, men för mig känns det faktiskt ganska avslappnande att för första gången på många år inte vara på väg någonstans. Som en som reser i arbetet (och gillar det) hade jag inte väntat mig det. Men självklart kommer det stunder då reslusten gör sig påmind.

Just nu handlar mina #resedrömmar inte så mycket om destinationen. Våren har ju nått Sverige och det är rätt härligt att vara här just nu. Det jag drömmer om är därför snarare själva processen att resa; pirret i magen inför avfärd, rullväskans hjul som vibrerar mot flygplatsgolvet likt en spinnande katt, en gin tonic i plastglas, och så vidare.

Och så lugnet som infinner sig under alla timmar av väntan, när man väl gått på planet, tåget, färjan eller vad det nu är, och inte kommer därifrån förrän man är framme.

Axel Kronholm

Frilansjournalist, specialiserad på Myanmar, fast i Göteborg

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.