Global Festival 23/8: Kan volontärerna förnya biståndet?


Volontärer i arbete. Foto: A Demand for Action.

Unga naiva personer som gör mer skada än nytta när de är på plats i bland annat Afrika? Eller tvärtom – engagerade och nyfikna entusiaster som kan förnya och entusiasmera? Lyssna på ett samtal kring volontärer – och engagemang.

En gång i tiden skickade Sverige ut mängder med volontärer och unga experter som skulle hjälpa till i biståndet. Nu är det mesta skrotat och ersatt av professionella excel-experter som ska garantera att måluppfyllelsen sker enligt de av regeringen och Sida uppsatta riktlinjerna.
Men vad händer när biståndet blir alltför tekniskt? Hur påverkar det engagemanget. Och om Sverige inte längre har några unga experter – hur ska vi då kunna bygga ett inflytande i FN och EU – något som regeringen ju trots allt vill.

När: 23/8 kl 12.00–13.00 (vi bjuder på lunchmacka)
PlatsStudio SN7 (Stora Nygatan 7, Stockholm).

Medverkande:
Nuri Kino, grundare av A Demand for Action.
Mattias Goldmann,författare och debattör.
Kristina Jamil, Grundare av Educated Girls for Excellence och styrelseledamot i FUF.

Moderator: David Isaksson.

Här kan du se sändningen i efterhand

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.