Biståndsarbetare dödade i Ukraina


Caritas kontor i Mariupol. Foto: Caritas.

Sju personer dödades när ryska trupper besköt den katolska biståndsorganisationen Caritas kontor i staden Mariupol. Det skriver Caritas Sverige i ett pressmeddelande.

Caritas Mariupols kontorsbyggnad totalförstördes genom en direkt beskjutning från en stridsvagn. Flera personer hade sökt skydd inne på kontoret. Sju av dessa dog till följd av beskjutningen, bland dem två Caritasanställda och deras familjemedlemmar. Detta är de första biståndsarbetare som dödats under kriget.

– Vi är förtvivlade över de tusentals oskyldiga liv som spills, över att miljoner människor berövas sina hem och hela fotfästet i tillvaron, säger George Joseph, generalsekreterare för Caritas Sverige.

Mariupol var före kriget en mångkulturell stad med en stor grekisk-ukrainsk befolkning. Det var också här som Caritas inledde sitt arbete i landet. Alltsedan konfliktens början 2014 har Caritas skyddat och stöttat befolkningen i Donbassregionen. Sedan det fullskaliga krigets utbrott den 24 februari i år har Caritasanställda och volontärer på plats i Ukraina, med risk för sina liv, bistått över sexhundra tusen människor med tak över huvudet och humanitär hjälp.

Redaktionen

Testa en prenumeration! Du har två veckor på dig att bestämma dig! https://globalbar.se/produkt/prenumeration-2/

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.