Biståndsarbetare dödade i Ukraina


Caritas kontor i Mariupol. Foto: Caritas.

Sju personer dödades när ryska trupper besköt den katolska biståndsorganisationen Caritas kontor i staden Mariupol. Det skriver Caritas Sverige i ett pressmeddelande.

Caritas Mariupols kontorsbyggnad totalförstördes genom en direkt beskjutning från en stridsvagn. Flera personer hade sökt skydd inne på kontoret. Sju av dessa dog till följd av beskjutningen, bland dem två Caritasanställda och deras familjemedlemmar. Detta är de första biståndsarbetare som dödats under kriget.

– Vi är förtvivlade över de tusentals oskyldiga liv som spills, över att miljoner människor berövas sina hem och hela fotfästet i tillvaron, säger George Joseph, generalsekreterare för Caritas Sverige.

Mariupol var före kriget en mångkulturell stad med en stor grekisk-ukrainsk befolkning. Det var också här som Caritas inledde sitt arbete i landet. Alltsedan konfliktens början 2014 har Caritas skyddat och stöttat befolkningen i Donbassregionen. Sedan det fullskaliga krigets utbrott den 24 februari i år har Caritasanställda och volontärer på plats i Ukraina, med risk för sina liv, bistått över sexhundra tusen människor med tak över huvudet och humanitär hjälp.

Redaktionen

Testa en prenumeration! Du har två veckor på dig att bestämma dig! https://globalbar.se/produkt/prenumeration-2/

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.