Sida ökar stödet till Ukraina


Foto: Max Kukurudziak/Unsplash

Sida ger ytterligare stöd på 30 miljoner kronor till FN:s humanitära landfond i Ukraina. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

De pengar det nu handlar om går till snabba insatser för att ge skydd och hjälpa krisdrabbade människor. 

Sverige är sedan tidigare en av Ukrainas största biståndsgivare och det humanitära stödet från Sverige till krisen i Ukraina uppgår nu till 65 miljoner sedan regeringen tidigare beslutat om 20 miljoner kronor till ICRC Internationella Röda Korset.

– Vi är beredda att ge ytterligare stöd till den svåra situationen, och för samtal med flera organisationer angående detta. Vi följer utvecklingen mycket nära och det blir särskilt aktuellt att bedöma de appeller som kommer att publiceras av bland annat FN i närtid, säger Jakob Wernerman, chef för Sidas humanitära bistånd, i pressmeddelandet.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.