Sida ökar stödet till Ukraina


Foto: Max Kukurudziak/Unsplash

Sida ger ytterligare stöd på 30 miljoner kronor till FN:s humanitära landfond i Ukraina. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

De pengar det nu handlar om går till snabba insatser för att ge skydd och hjälpa krisdrabbade människor. 

Sverige är sedan tidigare en av Ukrainas största biståndsgivare och det humanitära stödet från Sverige till krisen i Ukraina uppgår nu till 65 miljoner sedan regeringen tidigare beslutat om 20 miljoner kronor till ICRC Internationella Röda Korset.

– Vi är beredda att ge ytterligare stöd till den svåra situationen, och för samtal med flera organisationer angående detta. Vi följer utvecklingen mycket nära och det blir särskilt aktuellt att bedöma de appeller som kommer att publiceras av bland annat FN i närtid, säger Jakob Wernerman, chef för Sidas humanitära bistånd, i pressmeddelandet.

Redaktionen

Uppläsning av artikel

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

* indicates required

Global Bar Magazine följer utvecklingen i världen. Du får våra senaste rapporteringar direkt i din inkorg.

Dina uppgifter används endast för att ge dig nyheter från Global Bar Magazine och Global Bar. Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten på nyhetsbrevet.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.