Bli ägare till Stockholms coolaste rickshaw!


Nu säljer vi vår fantastiska rickshaw! Innan den hamnade hos oss så har den varit i författaren Helena Thorfinns och hennes man Nicholas Georges ägo. Rickshawn är specialgjord i Bangladesh och var en avskedsgåva till Nicholas från journalist-kollegorna på en lokal tidning. Nu kan den bli din! Vi säljer den för en symbolisk summa som vi skänker vidare. Hör av dig till oss på 08-791 10 00.

Helena Thorfinn berättar: ”De kom cyklande med den upp på Road 3 där vi bodde, några av Nicks kollegor. Fnittrandes och skrattandes – de var medelklasspojkar som inte vanligtvis cyklade på rickshaws. När de parkerade den på vår uppfart såg jag för första gången hur gigantiskt stor den var! Flera meter lång, hög och bred. Som en strålande påfågel i vårt garage! Vi festade lite, bjöd grabbarna på öl (vilket är en big deal i Bangladesh där vanliga bangladeshier inte kan få tag i alkohol) och någon timme senare kom containerlastbilen och packarna.

Rickshawn sedd framifrån med all sin färgprakt.

Inpackningen var minutiös. Det lindades pappbitar, knöts fast med band, stagades upp med kuddar och tyg. Och när allt var klart gick en av packarna in med en stor spritpenna och skrev med svarta bokstäver något på bangla, som han gjort med alla lådor också. På baksidans vackra rickshawmålning!! Alla skrek rakt ut! Snabbt, snabbt fick vi tag i något rengöringsmedel och lyckades tvätta av hans kladd och rädda målningen under och han fick bannor av chefen och alla journalister som stod och drack öl. Men det var uppenbart att packkillen inte uppfattade att en rickshaw var något att vara aktsam om.

Två månader senare landade containern i Täby där vi då bodde. Hösten hade så smått kommit och det var en grådisig dag. Just det gråa minns jag eftersom rickshawn blev en sådan våldsam kontrast till vädret och platsen när den rullades ut och packades fram och plötsligt stod i hela sin bangladeshiska prakt mitt på vår uppfart! En specialbeställd rickshaw från Kulhna i södra Bangladesh, där landets bästa rickshaws tillverkas.”

Vill du bli ny ägare till denna rickshaw? Vi säljer den för en symbolisk summa som vi skänker vidare. Hör av dig till oss på 08-791 10 00.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.