Radiohjälpen söker programansvarig handläggare för internationell verksamhet


Insamlingsstiftelsen Radiohjälpen söker en ny medarbetare (tillsvidareanställning). Som programansvarig handläggare för den internationella verksamheten behöver du vara en erfaren och driven lagspelare som gillar att ha många bollar i luften och att arbeta för människors fri- och rättigheter. 

Du är van att arbeta med utvecklingssamarbete och/eller humanitära projekt, både digitalt och i personliga möten och professionella kontakter. Vi tror att du är analytisk och med sinne för detaljer. Du brinner för globala frågor och en mer rättvis värld. 

Vi på Radiohjälpen kan i gengäld erbjuda ett givande och utvecklande arbete med och inom Sveriges ledande insamlingskampanjer som Radiohjälpen bedriver, tex insamlingskampanjerna Världens Barn, Musikhjälpen och insamlingen via Melodifestivalen. 

Grundkrav för tjänsten 

Utbildning 

 • Dokumenterad akademisk examen motsvarande minst tre års heltidsstudier inom ett för tjänsten relevant område 

Språk 

 • Μycket goda kunskaper i svenska och engelska 

Kompetens och arbetslivserfarenhet 

 • Minst fem års erfarenhet av handläggning av internationellt utvecklingssamarbete i humanitära kontexter 
 • Goda kunskaper om den svenska biståndsvärlden och dess aktörer 
 • Mycket god analytisk och administrativ förmåga 
 • God förmåga att prioritera, följa upp och slutföra arbetsuppgifter inom överenskommen tid 
 • Erfarenhet av att föra strategisk dialog med organisationer från det civila samhället inom biståndet 
 • Erfarenhet av hela projektcykeln, från ansökan till uppföljning i fält och frågor som intern styrning och kontroll och budgetuppföljning 
 • God kommunikations- och samarbetsförmåga 

Meriterande hos dig som söker 

 • Erfarenhet av handläggning av humanitära responser 
 • Erfarenhet av handläggning av projekt med barn och unga som särskild målgrupp 
 • Erfarenhet av muntliga presentationer och föreläsningar 
 • Erfarenhet av utvecklingssamarbete och/eller humanitärt arbete i fält 
 • Övriga språkkunskaper, så som spanska, franska, arabiska 

För att arbeta hos Radiohjälpen ska du dela public services värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde. Du vill bidra till Radiohjälpens uppgift att förändra liv och lindra nöd genom att engagera, samla och aktivera viljan att stödja människor där det behövs som mest. 

På Radiohjälpen tror vi att medarbetare med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan stärka oss. Vi ser det därför som en fördel att personer vi rekryterar speglar samhället avseende kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. 

Anställningsvillkor 

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast med placering på Radiohjälpens kansli i Stockholm. Viss möjlighet till distansarbete finns. 

Provanställning tillämpas. 

Frågor 

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen: kristina.henschen@svt.se telefon: 08-784 36 20. 

Fackförbunden Unionen, SjF och Saco finns representerade inom Public Service och kan nås genom växeln: 08-784 00 00. 

Ansökan 

Skicka introduktionsbrev och CV märkt ”Programansvarig Radiohjälpen” till ansokan.radiohjalpen@svt.se så snart som möjligt, dock senast den 1 september. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan! 

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.