PMU söker regionchef för Central- och Västafrika


PMU är en tros- och rättighetsbaserad organisation för utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd. PMU bedriver ett omfattande utvecklings- och humanitärt arbete parallellt med kommunikations- och påverkansarbete med stöd från främst Sida, men också Radiohjälpen, ECHO, samt med egna insamlade medel. PMU stöder lokala samarbetsorganisationer i drygt 30 länder. PMU är en dynamisk folkrörelsebaserad organisation, som är en del av svensk Pingströrelse, med målsättning att skapa kreativa miljöer för lärande och utveckling. Som medarbetare erbjuds du att arbeta i ett team av engagerade medarbetare och delta med dina kunskaper i ett spännande och mångfasetterat utvecklingssamarbete för en bättre värld.

Regionen omfattar dels Centralafrika med samarbetspartners i DR Kongo och Burundi, dels Västafrika med samarbetspartners i fyra länder; Burkina Faso, Mali, Togo och Benin. Samtliga partner bedriver insatser inom områden försörjning, utbildning, jämställdhet och hälsa med särskilt fokus på SRHR, samt med mödrahälsovård. En partner har ett särskilt fokus på miljö och klimat, några andra satsar mycket på fred- och demokratifrågor, då detta är en utmaning i regionen. Att bygga motståndskraftiga lokala samhällen är en genomgående målsättning för samtliga samarbetspartners.

PMU har under våren 2022 genomfört en omorganisation av programavdelningen. En viktig del har varit att tillsätta Regionchefer för tre regioner, varav den för fransktalande Afrika är en. Rollen som Regionchef innebär ett övergripande mandat och ansvar för regionen, inklusive teamet av medarbetare på huvudkontor och regionkontor. Vi ser därför tidigare ledarerfarenheter som viktiga för tjänsten.

Vår nuvarande Regionchef har valt att gå vidare till andra uppgifter. Därför söker vi nu en regionchef för Central-& Västafrika, 100 % (vi tillämpar 6 mån provanställning).

Planerat tillträde: Augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

– Att vara fokalpunkt för allt PMUs arbete i regionen och på daglig basis leda ett regionalt team för att implementera årliga verksamhetsplaner för regionen,

– Att, tillsammans med programchef och ekonomichef, ansvara för avtalsefterlevnad gentemot finansiärer,

– Att, tillsammans med ekonomichef och ekonom, följa upp total budget och förbrukning av medel för regionen,

– Att, tillsammans med teamet, handlägga och följa upp PMU:s insatser i regionen, dvs. beredning, administration och kvalitetssäkring, samt säkra resultatrapportering av program och projekt. Allt sker i den databas PMU använder för projektadministration,

– Att på regelbunden basis rapportera till och föra strategiska samtal med PMUs ledningsgrupp gällande regionen,

– Att leda arbetet med att stödja PMU:s lokala samarbetspartner genom strategisk dialog och kapacitetsstärkande åtgärder,

– Att finnas med i nätverk på nationell och internationell nivå där regionens frågor är i fokus.

Kvalifikationer och meriter:

Vi söker dig som är en passionerad och driven ledare och van att hantera många frågor och processer samtidigt. Du behöver vara flexibel och pragmatisk, och samtidigt tydlig och trygg i ditt ledarskap. Som teamledare har du som uppgift att använda teamets fulla kompetens och kapacitet genom att leda och fördela arbetet. För att lyckas i rollen som regionchef måste du även kunna arbeta självständigt. Därför ser vi tidigare dokumenterade ledarfunktioner som  värdefulla. Du har relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet av liknande arbete. Du bör ha god förmåga att hantera interkulturella relationer då vi rör oss i ett brett spektra av miljöer. Du behöver känna dig trygg i att, både i tal och skrift, kommunicera på franska och engelska. Du behöver också vara en duktig skribent. Tidigare erfarenhet av arbete inom civilsamhälles-organisationer och/eller internationellt utvecklingssamarbete i Sverige är viktigt. Har du egen fälterfarenhet är det en merit. Då merparten av regionens samarbetspartners är kyrkorelaterade, krävs en kunskap och förståelse för vilken roll kyrkan spelar i denna del av världen. Tjänsten innebär ett omfattande administrativt ansvar och därför bör du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

I spåren av Corona-pandemin har vi förändrat vårt arbetssätt och ger möjlighet till att kombinera arbete på vårt kontor i Alvik med arbete från det egna hemmet. I tjänsten ingår resor för besök i fält, samtidigt som vi är måna om att minska vårt klimatavtryck och arbetar därför även med digitala alternativ till resor.

Vi förutsätter att du som söker delar grundläggande kristna värderingar.

För mer information om tjänsten:

Leif Newman, Programchef, telefon 08-6089623, leif.newman@pmu.se

Facklig representant: Maarit Liljegren, 08-608 96 53, maarit.liljegren@pmu.se

Maila din ansökan, inklusive CV och personligt brev, till leif.newman@pmu.se (skriv ”Regionchef Central-Västafrika” i ämnesraden), senast 12 juni 2022.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.