PMU söker Regionchef för Väst- och Centralafrika


Logo PMU

Vi är mitt i ett dynamiskt och spännande utvecklingsarbete där sex tidigare regioner nu blir tre. I Väst- och Centralafrika samarbetar vi med lokala partner i Burkina Faso, Mali, Togo, Benin, DR Kongo och Burundi.

Är du en passionerad och driven ledare med erfarenhet av bistånd och kan hantera många processer och frågor samtidigt? Vill du bidra till vårt arbete med att nå de allra mest utsatta och de fattigaste? Då kan du vara den vi söker till vårt programteam på PMU. Välkommen med din ansökan.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Att vara ansvarig för PMU:s arbete i regionen och på daglig basis leda det regionala teamet
  • Att ansvara för samverkan och strategisk planering med andra avdelningar på PMU kring frågor som tematiskt stöd, humanitära insatser samt kommunikation och insamling
  • Att tillsammans med programchef och ekonomichef, ansvara för avtalsefterlevnad gentemot finansiärer
  • Att tillsammans med ekonomichef och ekonom, följa upp budget och förbrukning av medel för regionen
  • Att tillsammans med teamet handlägga och följa upp PMU:s insatser i regionen, dvs. beredning, administration, kvalitetssäkring och resultatrapportering av program och projekt (allt sker i den databas PMU använder för projektadministration)
  • Att på regelbunden basis rapportera till och föra strategiska samtal med PMU:s ledningsgrupp gällande regionen
  • Att leda arbetet med att stödja PMU:s lokala samarbetspartner genom strategisk dialog och kapacitetsstärkande åtgärder
  • Att finnas med i nätverk på nationell och internationell nivå där regionens frågor är i fokus
  • Att arbeta för att bredda och säkra finansiering av regionens verksamhet

Kvalifikationer och meriter:
Vi söker dig som är en passionerad och driven ledare och som är van att kunna hantera många frågor och processer samtidigt. Du behöver vara flexibel och pragmatisk och samtidigt tydlig samt trygg i ditt ledarskap. Som regionchef har du som uppgift att använda teamets fulla kompetens och kapacitet genom att leda och fördela arbetet. För att lyckas i rollen som regionchef måste du även gilla att arbeta självständigt. Därför ser vi tidigare dokumenterade ledarfunktioner som mycket värdefulla. Du har relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet av liknande arbete. Du bör ha god förmåga att hantera interkulturella relationer då vi rör oss i ett brett spektra av miljöer. Då rollen innebär ett strategiskt ansvar behöver du känna dig trygg i att, både i tal och skrift, kommunicera på franska och engelska. Du behöver också vara en duktig skribent. Tidigare erfarenhet av arbete inom civilsamhälles-organisationer och/eller internationellt utvecklingssamarbete i Sverige är viktigt. Har du egen fälterfarenhet är det en merit. Då merparten av regionens samarbetspartners är kyrkosamfund, krävs en kunskap och förståelse för vilken roll kyrkan spelar i denna del av världen. Tjänsten innebär administrativt och ekonomiskt ansvar, och därför bör du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt.

På grund av Corona-pandemin har vi mestadels arbetat hemifrån det senaste året. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas att kunna mötas mer på vårt kontor i Alvik framöver. Då läget tillåter, ingår resor i tjänsten, samtidigt som vi är måna om att minska vårt klimatavtryck.

Vi förutsätter att du som söker delar grundläggande kristna värderingar.

Om PMU
PMU är de svenska pingstförsamlingarnas organisation för utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd. PMU bedriver ett omfattande utvecklings- och humanitärt arbete parallellt med kommunikations- och påverkansarbete med stöd från främst Sida men även från andra givare, bl a Radiohjälpen och stöder lokala samarbetskyrkor och biståndsorganisationer i ett drygt 30-tal länder. PMU är en dynamisk folkrörelse-organisation med målsättning att skapa kreativa miljöer för lärande och utveckling. Som medarbetare erbjuds du att arbeta i ett team av engagerade medarbetare och delta med dina kunskaper i ett spännande och mångfasetterat utvecklingssamarbete för en bättre värld.

Övrigt
Vi sitter i trevliga lokaler i Alvik i Stockholm med goda kommunikationer.
Omfattning av tjänsten är 100 % (vi tillämpar 6 mån provanställning).
Planerat tillträde: okt/nov 2021 eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten:
Dag Bohlin, arbetsledare programverksamheten, telefon 08-608 96 06, dag.bohlin@pmu.se

Skicka din ansökan inklusive CV och personligt brev till dag.bohlin@pmu.se, eller till postadress:
PMU, Att: Dag Bohlin, Box 15144, 167 15 Bromma, senast 26 september 2021.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.