Enhetschef till Plan International Program & Partnerskap


Logo Plan

Du kommer in i en spännande tid där du kommer ha stor möjlighet att påverka både arbetssätt och inriktning på avdelningen. Ditt huvudsakliga ansvar är att leda, organisera och samordna verksamheten för att nå förväntade mål och resultat för att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor. Du har personalansvar för enhetens medarbetare och ansvarar för att skapa en god och involverande arbetsmiljö som ger dina medarbetare förutsättningar att utvecklas och leverera bra resultat. Planering, budgetering och uppföljning är naturliga inslag i din vardag. Vidare har du en viktig roll i att bidra till arbetet med att kvalitetssäkra de program som Plan International Sveriges stödjer.

Du ingår i programavdelningens ledningsgrupp, leder enhetsmöten samt stödjer avdelningens planering och strategiska arbete inom enhetsspecifika ansvarsområden. Dessutom säkerställer du samordning mellan enheten och övriga delar av organisationen såväl i den nationella som i den internationella. Som Enhetschef för Program & Partnerskap rapporterar du till Avdelningschef för Program & Påverkan.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har en relevant akademisk examen och flera års erfarenhet av internationellt arbete. Du har god erfarenhet av att leda och utveckla personal samt att organisera arbetet efter en gemensam förändringsteori, strategiska mål och mot omedelbara effektmål. Du har också erfarenhet av verksamhetsplanering, ekonomisk planering och resultatbaserat arbete – att gå från förändringsteori till insatser som driver förändring. Erfarenhet av arbete inom civilsamhället är meriterande och erfarenhet från arbete i fragila miljöer är särskilt meriterande.

Du är van att representera, både nationellt och internationellt, som talesperson och inom branschforum. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav, övriga språk ett stort plus.

Vem är du?
Vi vill att du är lyhörd, har en analytisk förmåga och ett strategiskt tänk samt en förmåga att se helheten. Du är en kommunikativ ledare som drivs av att utveckla både medarbetare och verksamhet samt av att tänka och agera strategiskt och innovativt. Du kan inspirera medarbetare att se sitt bidrag i ett större sammanhang, har mod att leda förändring och du skapar delaktighet och samarbete över formella gränser. Du är trygg i ditt ledarskap och i din arbetsgivarroll även i svåra situationer och ses som en god och inspirerande ledare med förmåga att agera som förebild gällande våra värderingar: tillsammans, öppenhet, handlingskraft och långsiktighet.

Som anställd hos Plan International erbjuds du ett meningsfullt arbete där du bidrar till att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor. Vår vardag präglas av en vänlig och prestigelös atmosfär med en stark vi-känsla. Våra värderingar tillsammans, öppenhet, handlingskraft och långsiktighet genomsyrar hela organisationen. Plan International Sverige är en föräldravänlig arbetsplats som främjar en god balans mellan arbete och fritid. 

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i november eller efter överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 100 % vilket motsvarar 37,5h/v och du kommer att vara placerad på vårt kontor i Hammarby Sjöstad. Resor, även till riskområden, ingår i tjänsten.

Under hösten 2021 genomför Plan International Sverige sin strategiprocess och under 2022 kommer, utifrån strategins mål, arbetsformer och organisation ses över. Det innebär att tjänsten kan förändras något under 2022, men vi betonar vikten av att rekrytera goda ledare för att stödja och leda våra medarbetare. Även om förändringar sker, så kommer det finnas spännande möjligheter för den kandidat som erbjuds denna befattning. 

Ansökan och kontakt
Välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 2021-08 -31. I rekryteringsprocessen använder vi oss av kompetensbaserad intervjuteknik vilket främjar inkludering, en fördomsfri rekrytering och ökad mångfald.

Om du har några frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Björn Holmberg, Avdelningschef för program och påverkan, på bjorn.holmberg@plansverige.org. Han kan nås fram till den 16 juli och efter den 16 augusti. Har du frågor om din ansökan eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta Johanna Jennel, HR på Johanna.Jennel@plansverige.org efter den 9 augusti. Återkoppling kan dröja p.g.a. semester.

Fackliga representanter är Kristian Korsgard (Akademikerförbundet) samt Kristian Isaksson (Unionen). Båda nås på telefonnummer 08-587 755 00.

Nyhetsbrev

Samtycke

Global Reporting kommer att använda informationen du tillhandahåller på det här formuläret för att hålla kontakt med dig och uppdatera dig kring Global Bar och andra projekt.

Du kan ändra ditt samtycke när som helst genom att klicka på unsubscribe länken i sidfoten på email du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@globalreporting.net. Vi behandlar din information med respekt. För mer information om våra sekretesspraxis, besök vår hemsida. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.